Hej

Vi hoppas att alla har haft en fin sommar och att ni känner Er laddade inför hösten möjligheter.
Vi har fått vår vaccinering och har kunnat träffa nära och kära även om vi fortsatt är försiktiga.

Inför hösten så hade jag förmånen att samtala lite med vår samarbetspartner Niclas Almén om att återgå till arbetet efter en skön semester.
Förhoppningsvis känns det bra, eller i alla fall okej. För vissa kan det kännas tungt, till och med ångestfyllt. Då kan det vara bra att tänka på att det ofta känns bättre efter några arbetsdagar, när vi är inne i det hela. Vi människor är fantastiska på att dels på förhand överdriva hur jobbigt något kommer att bli och dels i en situation lära oss att hantera den.
För den intresserade blev Niclas intervjuad om detta i P4 Jämtland. Klicka på länken nedan och lyssna.

http://p4dela.sverigesradio.se/?id=25215

Niclas Ahlmén
Universitetsadjunkt samt Doktorand
Leg. psykolog, specialist i klinisk psykologi och leg. psykoterapeut (KBT)

Att börja arbeta igen kan vara ett utmärkt tillfälle att ta nya tag när det gäller egna ”återhämtningsbeteenden”. Väl till pass så har Bokus en hälsokampanj och ger rabatt på Niclas Alméns bok Återhämtningsguiden (199:- ist för 250:-). Förutom att man kan använda boken för egen del så kan den rekommenderas personer som gör stressprofilen och som behöver vägledning hur stress- och hälsonivåerna skall förbättras. Niclas och många andra böcker om ”inre hälsa” hittar du här: bokus.com/inrehalsa.

Vill även passa på att önska er en fortsatt fin sensommar och höst.

Har ni synpunkter eller förslag på saker som kan förbättras eller tas upp i nyhetsbrevet, hör då gärna av Er.